Wednesday, May 7, 2008

Bruno Matteis store mesterværk

I dag fik jeg Bruno Matteis RATS indenfor døren. Jeg prøvede at sætte foden for, men den rendte sgu ved siden af og nu har den gemt sig et eller andet sted. Fandens!!
Som enhver exrental-samler med repæækt for sig selv vil vide, så udkom den på Polygram lejevideo for længe siden. Jeg har i mine år som samler kun een eneste gang præsteret at finde den. Men nu er den altså så kommet tilbage til Danevang, ikke fra Polygram, men AWE, så hvorfor tar du ikke bare og køber den. Skidt med filmen, det er bookletten, du skal koncentrerer dig om.Wymondham College

Det er i øvrigt sjovt, som omslags-info ændrer sig; på det nye dvd-cover nævnes det, at filmen foregår i år 2240. På den gamle vhs står der 2015! Men okay, selv hvis 2015 havde været korrekt (det er det ikke), så ville jeg nok ha foreslået, at man ændrede det. Sådan er det jo uheldgivis med science fiction-film, der foregår i en nøjagtigt bestemt tidsperiode; tiden har det med at nå op til filmen, og ganske som i "Månebase Alpha" (der foregår langt ude i fremtiden, nemlig år 1999), så er virkelighedens fremtid sjældent så radikalt anderledes, som den er i forfatterens fantasi. Eller også er den. Nogle gang meget mere. Hvem havde fx forestillet sig, hvor meget computere skulle være kommet til at fylde i vores liv. Vel at mærke, UDEN at de er blevet dræbermaskiner, vi behøver leve nede i kloarkerne for at undgå. Æv! Det havde sgu nok været meget sjovt.

(Hvis du ikke kender så meget til billige horrorfilm fra Italien, og hvis du synes at kunne fornemme en vist, ahm, ironisk distancetagen til filmen, så har du naturligvis ret; RATS er et makværk uden lige, men som trashfilm fyldt med blod, vold, og bare patter, så gør den det, den skal; den underholder. Og dét er bestemt det vigtigste!)


PS. Coveret er ikke det nye, det kan man sikkert snart se alle mulige andre steder, så jeg syntes, det var sjovere med den gamle danske vhs.

No comments:

Post a Comment