Wednesday, May 7, 2008

Endelig truslen fra det ukendte

Yes! Endelig efter flere år har jeg endelig fået fat på Jakob Stegelmanns psykotroniske bog "Truslen fra det ukendte", som beskæftiger sig med... well, alt mulig psykotronisk popkultur! Herligt. Okay, det skal så også tilføjes, at selvom jeg har ønsket mig bogen i årevis, så har jeg rent faktisk ikke rigtig gjort noget for at få fat på den, såå... men NU er den altså hevet indenbords. Den kostede mig at bestille en Troma-dvd fra USA til sælgeren!

22 comments:

 1. Kunne sælgeren ikke bare købe dvd'en selv? ;)
  I er sgu nogle værre hustlere...

  Hvorfor tager du ikke bare på Jallerup marked og kaster om dig med håndtegn?

  ReplyDelete
 2. Tiden står stille for sælgeren (ca. 1978), der endnu ikke er kommet overens med, at DATAMATEN er blevet hver mands eje, for slet ikke at nævne hans opfattelse af Internettet, som en "trussel fra det ukendte"! Så nej, det kunne ikke lade sig gøre, hvilket jo så i denne forbindelse er mit held.

  Og Jallerup Marked; No can do: hvis jeg kastede håndtegn ville folk bare tro, jeg lyttede til rapmusik.

  ReplyDelete
 3. Det er ellers lige et sted for sådan en hustler som dig.
  Masser af håndtegn, krejlere og studehandler.
  Og ingen rapmusik (som det hed før sprogrevisionen i '48 ;) ).

  ReplyDelete
 4. Den dag nogle videnskabsmænd (fra det gamle, stolte Sovjetunionen) opfinder tidsmaskinen og får den sat i produktion, så er jeg den, der har købt en billet til 1948 og så skal jeg den ondelyneme fortælle nogle "sprogprofessorer" noget et-eller-andet! Kanada! Kuba! Bryssel! Luxemburg! Svejts!!! For hulen da! Og hva' er det her "Beijing" for noget??? Peking!
  P-e-k-i-n-g!!!

  ReplyDelete
 5. "Svejts"?! Det ser sgu mærkeligt ud. Oldnordisk stavning.
  Så skal du vel også hedde Djak Jensøn (søn af Jens).

  ReplyDelete
 6. Hvorfor bruge en tysk stavemåde, når der er en dansk. Hvorfor skal vi nødvendigvis helt fjerne danske stednavne på udenlandske steder? På engelsk siger man ikke Schweiz. Det gør man heller ikke på svensk eller norsk. Hvorfor skal vi som de eneste gøre vores sprog fattigere ved ikke at have egne gloser. Den der med at det er mere moderne, køber jeg ikke. Et sprog uden identitet i udvikling, er, hvad det er.

  ReplyDelete
 7. Sproget er organisk og altid under udvikling. Det står ikke til at ændre. Men det er altså ikke så ensidigt. Der er jo både gode og dårlige ting at sige om det - og om det at påvirke og/eller tvinge det i en bestemt retning.
  Desuden har sprog altid været under påvirkning fra andre sprog. Alene engelsk rummer jo tusindvis af franske låneord. Det betyder jo ikke, at sproget er fordærvet.
  Kan også ses som et sundhedstegn.
  Men jeg forstår godt din nostalgi.
  Hils i '48. ;)

  ReplyDelete
 8. For nyligt købte jeg som bekendt nogle Betamax-videobånd fra England. Jeg skrev til en af sælgerne for at spørge om noget og i hans svar, skrev han bl.a., at han ikke længere ser film lavet efter 1949!!! Okay, dét er måske lidt radikalt.

  ReplyDelete
 9. Haha! :D
  Så overvej lige dette:
  Hvis du rejser tilbage i tiden til 1948, så kan DU heller ikke se film lavet efter '49!
  Lyder det stadig tillokkende?

  ReplyDelete
 10. Og få chancen til at hænge ud med Bela Lugosi og Ed Wood. Naturligvis lyder det tillokkende.

  ReplyDelete
 11. Okay, så går du jo bare glip af "Cellat"...
  Men kan sikkert få en pinlig statistrolle i en Wood-film...

  ReplyDelete
 12. Muligvis en hovedrolle, i
  "Poseansigtsmennesket":
  'Beware! Beware! Take care...'

  ReplyDelete
 13. Home? I Have No Home. Hunted! Despised! Living Like An Animal! The Jungle Is My Home. But I Will Show The World That I Can Be Its Master! I Will Perfect My Own Race Of People. A Race Of Atomic Bagmen Which Will Conquer The World!!!

  ReplyDelete
 14. Hey Jack,

  Cool Blogg :)

  Hilsen

  Metin

  ReplyDelete
 15. Hej Metin,
  Thanks!! Herligt med det årlige telefonoopkald i går. LOL. Ej, når jeg får nogen penge, må vi mødes igen.

  ReplyDelete
 16. Hehehhe :) Måtte jo lige høre om der var nyt i Porell sagaen :)

  ReplyDelete
 17. Åhh-ja, Michael Porel-sagen. En dag burde jeg skive en dybdeborende og afdækkende "smoking gun"-artikel om det hele. Uheldigvis kan jeg sgu nok ikke gøre det, uden at risikere et sagsanlæg, men hva' fa'en, jeg har jo ikke nogen penge, så der er ikke noget, de kan tage. Haha.

  ReplyDelete
 18. I am interested in your Porel story.

  ReplyDelete
 19. Jeg interviewede engang Porel til mit undergrundsblad "Stay Sick!" og lad mig bare sige, at i de 5-6 år, der er gået siden interviewet, så er det virklig gået op for mig, hvor taknemmelig den danske presse er! Og hvor meget en scoop-historie betyder og hvor lidt sandheden betyder. At bringe en god forsidehistorie eller et godt indslag i morgen-TV er vigtigere end at stille kritiske spørgsmål. Trist, men sandt.

  ReplyDelete
 20. Han kan ikke komme med en injuriesag hvis du tydeligt understreger at "det virker på dig som om at..." i stedet for "Porel er...".

  Han virker måske glat som en ål, men når tingene overskrider en vis krisisk masse, så ruller bolden og så bliver det interessant for medierne oa.

  ReplyDelete
 21. Åh, med specielt een af mine teorier ville jeg nok ende i kachotten. LOL.

  Jeg ved ikke, hvad din tilgang er eller hvad du allerede ved om manden, men jeg tror næppe, jeg ville kunne bruge udtryk som "det virker på mig som om at..."
  :/

  ReplyDelete
 22. Jeg ved en del, og har mine egne høner at plukke med manden.

  ReplyDelete