Friday, February 6, 2009

WebAvisen censurerer bort Jack J

[apologies to my international readers for this outburst in the lingo of the old Norsemen]

Hahaha, den er sgu go' nok! Jeg har i dag oplevet den store ære at blive udsat for censur fra Internet-avisen WebAvisen.dk!!

I går skrev en anonym "journalist" (and I use the term loosely) en dødsannonce over Lux Interiors død og startede med sætningen: "Han ked af en hjertesygdom og sov ind på et hospital i Glendale, Californien, i går". Han "KED"??? Bedre blev det ikke senere, hvor der var flere grove fejl af både retskrivningsmæssig, grammatisk, og faktuel karakter (bl.a. påstod skribenten, at der er udsendt et Cramps-album med titlen: "Live at Napa State Mental Hospital", hvilket jo er en direkte løgn).

WebAvisen tilbyder, at læserne kan kommentere artiklerne, så jeg påpegede fejlene og tilføjede ikke overraskende, at jeg ikke håbede, at de aflønnede deres korrekturlæser med andet end et par bananer, haha.

Well, hos WebAvisen har man altså tilsyneladende hverken HUMOR eller FAGLIG STOLTHED, for ikke alene er mit indlæg nu pist borte, men man har sågar ladet de grelle fejl få lov at stå (man kunne måske spekulere i, at et indlæg kun ville få lov til at stå i en enkelt dag og det var derfor, at det nu er væk og ikke pga. censur, men her skal lige tilføjes, at andre indlæg fra dagene før har fået lov at stå urørte hen).

En af de fordele, som net-udgivelser har fremfor det trykte medie, er ellers, at man netop kan gå ind og rette fejl og mangler med det samme uden at skulle vente på et dyrt genoptryk eller lade dem stå til evig tid.

Oh well, hos WebAvisen vil man tilsyneladende heller, at de ansatte fremstår som journalister med diplom fra Zoologisk Have fremfor Journalisthøjskolen, end man vil tage kritikken til sig og få fejlene rettet. Og at avisen samtidig kommer til at fremstå som en bedre Sovjet-avis med en finger evigt plantet oven på censur-knappen gør tilsyneladende heller ikke noget. Hvor sørgeligt.

WebAvisens dødsannonce over Lux Interior kan læses her.